Professioneel en deskundig advies
op maat

Maak nu een afspraak

Ambachtelijke Fairtrade trouwringen
… Met liefde gemaakt door Juwelier de Tijd

Maak nu een afspraak

Het grootste aanbod
… keuze uit duizenden ringen

Maak nu een afspraak

Gebruik onze designer
… en ontwerp jullie unieke trouwringen

Maak nu een afspraak

Actueel

Dit zijn de trouwringen highlights

Niets is zo lastig als het vinden van de juiste trouwring. Jullie zoeken een ring die jullie allebei mooi vinden, een tastbaar bewijs van jullie verbintenis. Maar hoe weet je welke ring perfect bij jullie past? Juwelier Joël Rothuis van Juwelier De Tijd in Doetinchem – dé specialist op het gebied van trouwringen – geeft graag voorbeelden van wat mogelijk is en gidst jullie door de highlights van dit jaar heen.

 

Wat zijn de meest verkochte trouwringen van het afgelopen jaar?
“De solitaire ring en de memoire ring worden steeds meer geaccepteerd als trouwring, en dus steeds meer verkocht. Ook wordt er steeds vaker voor gekozen om de verlovingsring en trouwring aan één hand te gaan dragen. De Princess en de Primavera zijn twee populaire modellen. De klassieke trouwringen blijven uiteraard ook gretig gekozen worden. De bi-color witgoud/geel goud met diamant is een mooie kleurcombinatie voor wie graag witgoud wil dragen, maar er toch ook een accent goud in terug wil laten komen. Ten slotte is de kleurcombinatie rood goud met witgoud momenteel ook erg in trek. Een diamantzetting op de scheiding tussen de kleuren maakt het ontwerp helemaal af.”

 

Trouwringen wit goud rood goud

trouwringen wit goud met briljanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat wordt de trend, denk je?

“De kleurtrend van het afgelopen jaar is rosé goud en rood goud, en die trend zal zich voortzetten. Deze kleuren zijn terug van weggeweest en worden veel gevraagd. In onze collectie vind je nu een extra kleur rosé gouden trouwringen. Deze ringen hebben een waanzinnige mooie kleur en is zeer geschikt voor mensen die de kleur rosé goud erg mooi vinden maar net iets anders willen. Rosé goud en rood goud ontstaan wanneer er relatief veel koper aan het goud wordt toegevoegd. Dat geeft niet alleen een mooi effect, maar is ook van belang om de hardheid van het goud te verbeteren. De zogenaamde ‘spanringen’ zijn ook erg geliefd. Bij dit soort ringen zit de diamant tussen het materiaal geklemd, en wordt door middel van spanning – het woord zegt het eigenlijk al – bij elkaar gehouden. Sieradenatelier Niessing heeft de spanringen al in de jaren zeventig ontwikkeld, en is dus gespecialiseerd in dit concept. Nieuw in onze collectie zijn de spanringen Rosewood, Verlauf spanring en Heaven spanring. En, om nog een laatste modeverschijnsel aan deze lijst toe te voegen: groen goud. Dat zegt niets over de kleur, maar over de duurzaamheid van een ring. Van alle sieraden die van groen goud zijn gemaakt is de herkomst te achterhalen – het is een soort keurmerk. Dit goud is op een milieuvriendelijke manier gewonnen, en de mijnwerkers krijgen een eerlijke prijs voor hun waar. Uiteraard is er ook de mogelijkheid te kiezen voor gerecycled goud, waardoor de natuur ook geen schade wordt berokkend. Kies je voor maatschappelijke verantwoord groen goud of gerecycled goud, dan kies je voor duurzaam.”

 

Rosewood verlauf ring trouwring niessing doetinchem arnhem trouwen nijmegen achterhoek

 

Is er een bepaalde drukke tijd in de trouwringenstudio van Juwelier De Tijd?
“Zeker. In de herfst gaan weer meer aanstaande bruidsparen op zoek naar trouwringen. Hij heeft haar in de zomer op vakantie ten huwelijk gevraagd. Maar ook net na Kerst en Oud en Nieuw zien wij een stijging. In de weken daarna wordt een trouwdatum vastgesteld. Als die datum eenmaal staat, kunnen de voorbereidingen beginnen. Zo ook de zoektocht naar de juiste trouwring. Wij van Juwelier de Tijd vinden het belangrijk dat je als aanstaand echtpaar in alle rust trouwringen kunt bekijken en je persoonlijke wensen kunt uitspreken. De speciaal daarvoor ingerichte trouwringstudio van Juwelier De Tijd is daarvoor de plek bij uitstek. De koffie staat hier dan ook altijd klaar. Wij vinden het elke keer weer een uitdaging om met onze deskundigheid en ruime ervaring dé perfecte trouwring voor het aanstaande bruidspaar te vinden, en nemen dan ook ruimschoots ‘de tijd’ voor onze klanten. Wij kunnen elke gewenste ring leveren. Want naast de ruim tweeduizend modellen op voorraad, bestaat ook de mogelijkheid om de trouwring geheel naar eigen wens samen te stellen. Een schets op papier of een ontwerp via ons revolutionaire designersysteem is voldoende.”

 

bi-color wit geel goud trouwring trouwringen juwelier de tijd webshop goedkoop

 

 

banner1banner2

 

 

Tot slot: welke ring is momenteel jouw eigen favoriet?
Bepalend voor de keuze welke kleur trouwring het beste bij iemand past is natuurlijk de eigen huidskleur. Bij iemand met een warmere huidskleur past geel goud goud erg goed. Wij zien vooral dat mensen van b.v. Arabische of Surinaamse afkomst kiezen voor hogere goudgehalte. De warme geel kleuren 18 karaats of 21,6 karaats goud staan zeer mooi op een donkere huidskleur. Persoonlijk vind ik de goudkleur Rosewood erg gaaf. De kleur Rosewood is nieuw in onze collectie, en die kleur heeft echt iets bijzonders. Rosewood lijkt op rosé goud, maar heeft een meer witte, platina kleur. Er bestaat ook een gele variant van Rosewood: Ivory. Deze donkergele goudkleur geeft een bijzondere grijstint en toont erg chique op de huid. Beide legeringen zijn exclusief verkrijgbaar in 18-karaats goud.”

 

heaven niessing trouwring ring trouwringen trouwen goud zilver webshop achterhoek gelderland doetinchem gaanderen wehl zelhem varsseveld

 

 

Trouwringenstudio de Tijd is gevestigd aan de Doctor Huber Noodtstraat 24 in Doetinchem. Naast juwelier de Tijd. Neem eens een kijkje in onze webshop, of kom eens langs in onze pas verbouwde winkels. De koffie staat klaar.

 

Trouwringen trend 2015, goud zilver ivory rood groen rose koper juwelier de tijd in doetinchem mode

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar blogoverzicht

De zekerheden van Juwelier de Tijd

 • Rechtstreekse inkoop van de grootste trouwringen fabrikanten van Europa
 • Keuze uit duizenden modellen
 • Custom made, ontwerp zelf jullie droomringen
 • Gratis gravure aktie
 • Gratis verzekerd tegen diefstal (3 jaar)*
 • Maat garantie (Geldt niet voor alle modellen)
 • Ieder jaar gratis professionele reiniging en controle op zettingen
 • Levenslange garantie op materiaal en fabricage

Juwelier De Tijd

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Diploma's

 • Diamant gradueerder HRD
  »
  Hoge Raad Diamant Antwerpen
 • Europees gemmoloog EG
  »
  Federation of European Education in Gemmology
 • Art du bijou et du joyau
  »
  CFA Le Vigean
 • Joaillerie
  »
  CFA Le Vigean

Aangesloten bij

Gemmologisch Gilde Nederland
Waarborg Holland