Professioneel en deskundig advies
op maat

Maak nu een afspraak

Ambachtelijke Fairtrade trouwringen
… Met liefde gemaakt door Juwelier de Tijd

Maak nu een afspraak

Het grootste aanbod
… keuze uit duizenden ringen

Maak nu een afspraak

Gebruik onze designer
… en ontwerp jullie unieke trouwringen

Maak nu een afspraak

Sieraden taxatie, inkoop juwelen & taxatierapport verzekering

Sieraden taxatie, inkoop juwelen & taxatierapport op laten stellen voor de verzekering
Zekerheid door ervaring

Om tot een juiste waardebepaling te komen moet eerst het doel van de sieraden taxatie worden vastgesteld. Wilt u als consument een juweel, zilveren voorwerp of horloge laten taxeren en verzekeren dan hoort daar een andere taxatiewaarde bij dan wanneer u een voorwerp wilt verkopen, laten veilen of verdelen onder erfgenamen. Expertise vooraf vrijwaart u bij een eventuele schade, diefstal of verlies van discussie achteraf. Bovendien vergroot een nauwkeurige omschrijving van uw juwelen, zilverwerk, horloges, diamanten of andere edelstenen de mogelijkheid een verloren of gestolen artikel op te sporen. Het is aan te raden elke 3 jaar opnieuw een juwelen taxatierapport te laten uitvoeren.
 
Taxatierapport voor de verzekering
Vaak blijkt pas op het moment van schade / verlies of uw sieraden en horloges voldoende verzekerd zijn. En dat pakt niet altijd gunstig uit.
Want de praktijk wijst uit dat veel consumenten onderverzekerd zijn. Met ongewenste en vaak ook onverwachte financiële gevolgen. Een taxatierapport voor de verzekering bevat een actuele waardering van de nieuw- of vervangingswaarde. Ter voldoening aan artikel 7:960 BW.
 
 
 
 
Waarde in het economisch verkeer
Een taxatierapport in het kader van boedelscheiding, successie- en schenkingensrechten, erfenissen en verdelingen biedt de verschillende partijen de gelegenheid om tot een eerlijke verdeling te kunnen komen. Het betreft hier het bedrag dat, bij aanbieding ter verkoop op de meest geschikte wijze na de beste voorbereiding, door de meest gegadigde zou zijn besteedt dan wel door de verkoper zou zijn ontvangen.
 
Sieraden verkopen Doetinchem – oud goud – Inkoop goud, zilver, munten & horloges
U kunt bij ons alle soorten goud en zilver inwisselen voor contant geld. Waaronder oud goud, sloopgoud, gouden ringen, versleten sieraden, horloges, kettingen, armbanden, hangers, broches, colliers en oorbellen. Ook kopen wij tegen de hoogste prijs complete erfenissen, familie juwelen, bijzondere zilveren voorwerpen en antieke sieraden in. En kunt u munten van goud inruilen. Door het gebruik van geijkte weegschalen, garanderen wij de eerlijkste prijs! Tevens kopen wij in:
 
 •     Antieke juwelen (met roos- of bolsjewiek geslepen diamant)
 •     Zilver corpus- en bestekwerk
 •     (versleten) oude sieraden
 •     Munten
 •     Baren
 •     Ingots
 •     Oude edelmetaalhoudende (laboratorium) artikelen
 •     Kronen en bruggen
 •     Brilmonturen van edelmetaal
 
Onderhandse verkoopwaarde
Onderhandse verkoopwaarde wordt verstaan het bedrag dat bij vrijwillige aanbieding, op de voor dit soort zaken gebruikelijke wijze redelijkerwijs zal kunnen opbrengen en waarbij door de koper geen verdere kosten worden gemaakt.
Wanneer u ervoor kiest over te gaan tot verkoop aan ons, brengen wij geen taxatiekosten in rekening.
 
Onze bereikbaarheid vanaf Arnhem – Nijmegen – Utrecht
Taxatiebureau Rothuis is gevestigd in Doetinchem net boven Nijmegen. En ten oosten van Arnhem. Onder de rook van Apeldoorn. Vanuit Utrecht is taxatiebureau Rothuis ca 1 uurtje rijden. Houd de A12 aan vanaf Arnhem en tenslotte de A18. Met het OV zijn wij ook goed te bereiken.
Voor meer info klik hier.
(0314) 392066
Doctor Huber Noodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem
 
Voorkom discussie
Als u de waarde van uw eigendommen niet laat vastleggen voor uw verzekering, kunt u bij schade in een moeizame discussie met uw verzekeraar belanden. Dat heeft niet alleen financiële consequenties.
U kunt dit voorkomen door vooraf een taxatie te laten uitvoeren. Met een taxatierapport legt u de waarde van tevoren vast. Als er schade is, krijgt u het bedrag uitgekeerd waar u recht op heeft.
 
Kies voor zekerheid
Kies daarom voor een taxatie van Taxatiebureau Rothuis.
Onze deskundige taxateurs leggen, op basis van de juiste waarderingsgrondslag, uw eigendommen gedetailleerd vast in een rapport.
 
Juwelen verzekeren – Taxatierapport laten opstellen
Een taxatierapport van Taxatiebureau de Tijd bestaat uit een voorblad met vermelding van de opdrachtgever en aan wie de eigendommen toebehoren. Het doel van de taxatie wordt vermeldt zoals hierboven beschreven; verzekering, boedelscheiding, successie- en schenkingensrechten, inkoop, indicatie verzamelwaarde, erfenissen en verdelingenverkoop, belegging, handelswaarde of materiaalwaarde. De objecten worden omschreven als zijnde; hoofdsieraad, oorsieraad, halssieraad, armsieraad, vingersieraad, lichaamssieraad, voetsieraad, profaan of sacraal zilver, couverts etc. Nieuw, oud of antiek. Verder wordt hier gekeken naar de echtheid, stijl, ouderdom en herkomst. Dit zijn zeer belangrijke prijsbepalende factoren. Bij de volgende stap worden de maten en gewicht van het object gedetailleerd vastgelegd. Hierbij moet u denken aan; soort schakeling, soort sluiting, bruto gewicht, incl stenen en vullingen, lengte breedte en hoogte. Het materiaal waaruit het voorwerp vervaardigd is kan een edelmetaal of organisch materiaal zijn of een combinatie van beide. Bijv. platina, geel goud, wit goud, rosé goud, rood goud, groen goud. Het gehalte is belangrijk voor de goud legeringen. In Nederland gebruikt men voornamelijk 14 karaats goudlegeringen. In vergelijking met hogere gehaltes is deze legering gunstig in prijs en is goed slijtvast. Over het algemeen zijn de lagere gehaltes slechter te bewerken. Enkele voorbeelden van :
 
 • TiGold,  990/000,  99% goud & 1% titanium.
 • Muntgoud 23,6 karaats,  986/000,  98,6% goud & 1,4% koper.
 • Muntgoud 20 karaats, 917/000, 91,7% goud, 2,8% zilver & 5,5% koper.
 • 20 karaats goud (wordt weinig gebruikt in sieraden), 833/000, 83,3 % goud, 8,4% zilver & 8,3% koper.
 • Geelgoud 18 karaats (belangrijkste geelgoudlegering voor hoogwaardige sieraden), 750/000, 75% goud, 12,5% zilver & 12,5% koper.
 • Nikkel witgoud 18 karaats, 750/000, 75% goud, 13,5% nikkel, 8,5% koper & 3% zink.
 • Palladium witgoud 18 karaats, 750/000, 75% goud, 20% palladium & 5% zilver.
 • Nikkel/palladium witgoud 18 karaats, 750/000, 75% goud, 9% palladium, 10,5% zilver, 10% nikkel & 3,5% koper.
 • Nikkel witgoud 14 karaats, 585/000, 58,5% goud, 15,3%, 25,8% & 4% zink.
 • Palladium witgoud 14 karaats, 585/000, 59,0% goud, 18% palladium, 21% zilver & 2% koper.
 • Nikkel/palladium 14 karaats, 585/000, 59,0% goud, 0,9% palladium, 28,5% zilver, 10% nikkel, 1,5% koper & 0,01% zink.
 • Roodgoud 18 karaats, 750/000, 75% goud & 25% koper.
 • Roségoud 18 karaats, 750/000, 75% goud, 8,3% zilver & 16,7% koper.
 • Roodgoud 14 karaats, 585/000, 58,5% goud & 415% koper.
 • Roségoud 14 karaats, 585/000, 58,5% goud, 10,4% zilver & 31,3% koper.
 • Geelgoud 14 karaats (belangrijkste goudlegering voor sieraden), 585/000, 58,5% goud, 20,8% zilver & 20,7% koper.
 • Groedgoud 14 karaats, 585/000, 58,5% goud, 31% zilver, 3,5% koper & 7% cadmium.
 • 9 karaats (mag in Nederland niet verkocht worden als goud, beneden wettelijk gehalte), 375/000, 37,5% goud, 10% zilver, 45% koper & 7,5% zink.
 • 8 karaats (mag in Nederland niet verkocht worden als goud, beneden wettelijk gehalte), 333/000, 33,3% goud, 16,5% zilver, 43% koper, 5,7% zink & 1,5%.
 • Palladium 500/000 met zilver
 • Palladium 950/000
 • Platina 950/000
Combinatie metalen:
De diverse metalen worden niet willekeurig gebruikt; of althans oorspronkelijk niet. Zeker zo’n 250 jaar geleden en daarvoor was het gebruikelijk dat bijv. diamant in zilver gezet werd. Goudsmeden in die tijd meenden dat edelstenen het best tot hun recht kwamen in zilver. De achterkant van de juwelen zijn meestal van goud. De reden hiervoor was omdat zilver direct gedragen op de huid of op kleding zwart kan afgeven. En men dit voorkwam door de achterkant van een (dunne) goudlaag te voorzien. Hier zijn prachtige voorbeelden van bewaard gebleven.Vanwege het feit dat de ambachtslieden het zo gewend waren (juwelen uit 2 kleur-lagen te maken) werd dit overgenomen in de eind 19e- begin van de 20e eeuw. Echter juwelen werden niet meer van zilver gemaakt maar van goud of platina. Dus zonder werkelijke noodzaak gebruikte men nog steeds wit en geel samen in een juweel. Zelfs bij sommige juwelen uit de 40er jaren kan men dit nog herkennen.
 
De stempels in het object bestaan meestal uit; gehalteteken, meesterteken, jaarletter en waarborgteken. Verder kan er nog een fabrikaatteken of signature in staan. Overige tekens kunnen zijn Buitenlandse keuren, gravures, steengewichten of serienummers etc. Het fatsoen kan zijn; massaproduct, serieproduct, goud/zilversmid halffabricaat, goud/zilversmid handwerk, eindproduct – gemonteerd, geperst, gegoten of gedreven of anders. Veel voorkomende zettingen en versieringstechnieken zijn; edelstenen, parels, emaille, niëllo, guillochering, organische materialen etc.
Voorbeelden van organische materialen zijn:

 •     Ivoor
 •     Barnsteen
 •     Schelpen
 •     Koraal
 •     Minder bekende materialen zoals koehoorn, olifantenhaar, dierenhuid (leer) en vishuid (bijvoorbeeld haai of pijlstaartrog)
 •     Etc.
Andere materialen zoals:
 •     Wolfraam carbide (vervaardiging trouwringen)
 •     Strass (ontwikkeld door Frederic Strass (1710-1773) in Straatsburg; in feite een kleurloos glas maar met een hoog loodcontent)
 •     Email (gesmolten glas)

De steenbevestiging wordt omschreven als zijnde; randen, chatons – zetkasten, steekkasten, plakmethodes etc. Bij de steenbeoordeling letten wij op de volgende punten; edelsteen/mineraal, afmetingen, gewicht in karaat of momme (gewichtsaanduiding bij natuurlijke parels), kleur van de edelsteen en fysische eigenschappen (b.v. hardheid, duurzaamheid, schaal van Moh’s, splijting, soortelijk gewicht, thermische- en elektrische geleiding etc). En optische eigenschappen. Enkele speciale lichteffecten zijn; fluorescentie, asterisme, pleochroïsme, katoogeffect, dichroïsme etc. Aanduidingen voor eventuele behandelingen van edelstenen zijn:

 •     N = natural; natuurlijk, onbehandeld (behalve het slijpen).
 •     E = enhanced; verbeterd door bijvoorbeeld verhitting, wat bij ca 90% van de korunden gebeurt, of met een kleurloze olie of was gladder en helderder gemaakt.
 •     T = treated; behandeld, er zijn diverse behandelingen die met een aparte letter worden aangegeven.
 •     /C = gecoat; o.a. kwarts, topaas, Cubic Zirkonia (bekend als zirkonia) kunnen van een metaalcoating voorzien zijn.
 •     /U = diffusie; door verhitting van een steen in een vloeistof met elementen kan de kleur verdiepen (blauw saffier) of zelfs helemaal veranderen (o.a. saffier in heldere kleuren oranje, geel, rose, etc.).
 •     /D = gebeitst; bij poreuze stenen wordt kleur aangebracht. Vaak gebeurt dit bij turkoois en bloedkoraal. Ook parels worden wel gebeitst. Door verhitting van b.v. chalcedon in een suikeroplossing ontstaat zwarte onyx. De ”D” wordt ook gebruikt voor stenen waarbij barstjes zijn gevuld met een gekleurd vulmiddel.
 •     /I = gevuld; glessen die de oppervlakte van een steen bereiken kunnen opgevuld zijn met kleurloos glas of kunsthars (b.v. opticon).
 •     /R = bestraald; door bestraling met radio actieve isotopen wordt een steen van kleur verbeterd of veranderd. Dit gebeurt o.a. bij topaas en diamant.
 •     /L gelaserd; dit wordt vaak bij diamant gedaan. Als er een zwart (carbon) insluitsel inzit wordt daar met een laser een kanaaltje naar gemaakt. Met zuren wordt het carbon opgelost en het kanaaltje wordt dan vaak met kleurloos vulmiddel opgevuld.
De zuiverheid word door ons beoordeeld naar de CIBJO schaal, parelgloedaanduiding, kwaliteit + kleur diamant. Rond, ovaal, achtehoekig, gefaceteerd, cabochon en getrommeld zijn aanduidingen voor de slijpvorm. Enkele beoordelingen van de algemene toestand zijn; verkeerd in nieuwstaat, goed onderhouden, sterk gebruikt, moet gerepareerd worden, opgave van te repareren delen en niet meer te repareren. De zettingen worden beoordeeld volgens; weinig gebruikt, veel gebruikt, losse stenen, moet gerepareerd worden etc. De toestand van de stenen wordt omschreven als; goed onderhouden, boven en/of onder versleten of beschadigd, verandering van kleur en eventueel aanwezige insluitsels.
 
Transformatie oud goud
Wij kunnen nieuwe juwelen vervaardigen van uw oud goud: u levert zelf (oude) gouden (versleten) sieraden aan en betaald alleen maar het arbeidsloon.
Wij beschikken over prachtige ideeën voor het transformeren van uw gouden ringen, gouden armbanden en andere gouden juwelen. Al het oud goud die u in uw bezit heeft maar niet meer gebruikt, kan worden bewerkt tot een nieuw juweel.

De zekerheden van Juwelier de Tijd

 • Rechtstreekse inkoop van de grootste trouwringen fabrikanten van Europa
 • Keuze uit duizenden modellen
 • Custom made, ontwerp zelf jullie droomringen
 • Gratis gravure aktie
 • Gratis verzekerd tegen diefstal (3 jaar)*
 • Maat garantie (Geldt niet voor alle modellen)
 • Ieder jaar gratis professionele reiniging en controle op zettingen
 • Levenslange garantie op materiaal en fabricage

Juwelier De Tijd

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Taxateur, Goudsmid & Diamantair

 • Meester Goudsmid designer
 • Register Taxateur & schade-expert
 • Diamantexpert C.D.G.
 • Europees Gemmoloog E.G.
 • Edelsteendeskundige D.G.I.