Professioneel en deskundig advies
op maat

Maak nu een afspraak

Ambachtelijke Fairtrade trouwringen
… Met liefde gemaakt door Juwelier de Tijd

Maak nu een afspraak

Het grootste aanbod
… keuze uit duizenden ringen

Maak nu een afspraak

Gebruik onze designer
… en ontwerp jullie unieke trouwringen

Maak nu een afspraak

Sieraden reparatie - goudsmid Doetinchem

Sieraden reparatie – goudsmid Doetinchem – Juwelen repareren in eigen atelier

In eigen goudsmid atelier kunnen wij uw (antieke) sieraden, volgens de nieuwste  technieken, repareren of restaureren in Doetinchem. En dit met de grootste zorg en vertrouwen. Door meer dan 40 jaar ervaring in het goudsmeden, zijn uw kostbare juwelen in goede handen. Alle sieradenreparaties worden in eigen goudsmederij uitgevoerd, en worden dus niet opgestuurd. Professionele installaties zorgen voor een perfecte afwerking of aanpassing naar uw wens. Kleine reparaties zoals een zilveren of gouden ring vergroten of verkleinen kunt u meestal op wachten.

Sieraden ontwerpen
Ontwerpen en vervaardigen van nieuwe sieraden is de passie van onze designer goudsmeden. Wellicht heeft u zelf al een ontwerp of alleen nog maar een idee. Al pratend schetsen wij verschillende mogelijkheden op papier. Samen met u ontstaan zo de mooiste sieraden ontwerpen. Waar nodig werken wij het uit met een computerprogamma voor een betere beeldvorming van het definitieve juwelenontwerp. Vervolgens starten wij met de vervaardiging van het sieraad in het gewenste materiaal, bijvoorbeeld goud of zilver. Mocht u zelf nog geen idee hebben, dan hebben wij tal van ontwerpen in ons inspiratieboek die wij u graag tonen. Wij helpen u graag bij de totstandkoming van uw exclusieve en unieke juweel. Kom eens langs in onze juwelierszaak in Doetinchem.

sieraden vermaken goudsmid (2) sieraden vermaken goudsmid (3)

(0314) 392066
Doctor Huber Noodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem

 

 

Restauratie ambtsketen
De ambtsketen van Doetinchem is volledig gerestaureerd in ons eigen atelier voor de komst van de nieuwe burgemeester Mark Boumans.

 

Diamantzetter & goudsmid – Achterhoek
Diamanten en edelstenen zetten is een vak apart. Dit moet gedaan worden met uiterste precisie. Daarom is er naast de designer goudsmid een edelsteen zetter in het goudsmidatelier van juwelier de Tijd aan het werk. Gespecialiseerd in het zetten van kleur edelstenen en diamanten. Het zetten van een diamant met een speciaal slijpsel of grootte is geen probleem. Antieke roos diamanten worden zorgvuldig op folie gezet. Indien gewenst kan de roosdiamantzetting zo goed als mogelijk waterdicht gemaakt worden. Door gebruik van de diamantmicroscoop, is tevens het micro-pave zetten van zelfs de kleinste diamanten ook mogelijk.

Sieraden reparatie

Rouwsieraden & herdenkingssieraden
Na verlies van een geliefde kunnen wij een sieraad transformeren tot een herdenkingssieraad. Indien wenselijk kan ook as of een haarlok verwerkt worden in het nieuwe sieraad. Door bijv. de trouwringen in elkaar te vlechten ontstaat de verbintenis voor altijd tussen de drager, van de verbonden trouwringen, en de overleden partner. Door het creëren van deze tastbare emotie kan de herinnering levend blijven, en voor altijd gekoesterd worden. Om een herinneringssieraad te personaliseren kan er ook een vingerafdruk geplaatst worden op het sieraad. In ons juweliersbedrijf aan de dr. huber noodtstraat 34A in Doetinchem lichten wij graag de vele mogelijkheden toe.

rouwsieraad herinneringssieraden

Verzilveren en vergulden van sieraden en voorwerpen

In het goudsmid-atelier van juwelier de Tijd in Doetinchem worden allerlei sieraden en voorwerpen verzilverd en verguld va 150 euro per voorwerp/sieraad. U kunt hierbij denken aan het verzilveren, verbronzen of vergulden van sieraden, beelden, lijsten, schoentjes, bloemen zoals een orchidee, calla, gerbera of anjer. Maar ook grafstukken, rouwbloemen, portemonees, golfballen, tennisballen, rookpijpen, champagnekurken, voegspijkers, blokschaven en fopspenen. U kunt zelf bepalen welke goudkleur u wenst bij het goudvergulden. Deze goudkleur wordt beïnvloed door het karaat van de goudlaag. Ook belangrijk voor het eindresultaat is of u de vergulding mat of glanzend wenst. Tevens kan de laagdikte van het vergulden bepaalt worden. Op onderstaand voorbeeld is te zien hoe wij een budha beeld 24 karaats mat verguld hebben. Heeft u vragen of uw voorwerp ook verzilver of verguld kan worden neem gerust contact met ons op via 0314-392066.

goud vergulden galvano doetinchem

goud vergulden galvano doetinchem

Graveren familiewapen in zegelring, en gravure zilverwerk
Op authentieke wijze worden monogrammen in diverse stijlen, initialen en complete teksten in verschillende lettertypes gegraveerd. Ook plaatsen wij complete familiewapens op authentieke wijze middels handgravure. Of het graveren van zilverwerk zoals geboortelepels, servetbanden, complete cassettes – couverts en kandelaars. Wilt u een sieraad personaliseren dan is het mogelijk uw eigen handschrift door ons te laten plaatsen in het sieraad of zilverwerk. Bijzonder, en maakt het een geschenk nog persoonlijker! Voor het plaatsen van een gravure in trouwringen hebben wij een speciale afdeling. Er is keuze uit de machinale diamantgravure, lasergravure en handgravure. Ook hier is het mogelijk een vingerafdruk te plaatsen in de binnenzijde of buitenzijde van de trouwring. Het plaatsen van de vingerafdrukken symboliserend een hartvorm behoort ook tot de mogelijkheden. In de trouwringenstudio aan de dr. huber noodtstraat 24 laten wij u graag de verscheidene gravuremogelijkheden zien.

familiewapen gravure zegelring

gravure in zegelring

Wijzerplaat opmaken
Na enige tijd kan de wijzerplaat van uw (zak) horloge verkleuren. Wij kunnen de wijzerplaat naar originele staat herstellen. Door te restaureren, opmaken of herschilderen. Alle gewenste achtergrondkleuren (verzilverd, verguld..), en alle tekstkleuren zijn mogelijk. Ongeacht het merk, type of leeftijd van het horloge. Tevens zullen wij een UV-filterende laklaag aanbrengen waardoor uw kostbare wijzerplaat beter beschermt zal blijven tegen verkleuring en oxidatie.

wijzerplaats opmaken juwelier doetinchem (2)

wijzerplaats opmaken juwelier doetinchem (1)

Onderhoud
Voor het behouden van de natuurlijke glans van juwelen en diamanten, is het beste uw juwelen regelmatig te laten reinigen. Deze juwelen kunnen dof worden door zeep-, stof-, huidvet- of cosmetica resten. U kunt het beste uw juwelen tenminste één keer per jaar door ons laten nakijken. Wij zullen tevens graag uw juwelen professioneel reinigen. Ook controleren we het juweel op losse zettingen en eventuele tekenen van slijtage.

Ook voor het opnieuw knopen van een parelcollier, polijsten van zilver kunt u terecht in ons all-round goud- zilver en uurwerkatelier.

sieraad reparatievermaken sieraden

De zekerheden van Juwelier de Tijd

 • Rechtstreekse inkoop van de grootste trouwringen fabrikanten van Europa
 • Keuze uit duizenden modellen
 • Custom made, ontwerp zelf jullie droomringen
 • Gratis gravure aktie
 • Gratis verzekerd tegen diefstal (3 jaar)*
 • Maat garantie (Geldt niet voor alle modellen)
 • Ieder jaar gratis professionele reiniging en controle op zettingen
 • Levenslange garantie op materiaal en fabricage

Juwelier De Tijd

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Taxateur, Goudsmid & Diamantair

 • Meester Goudsmid designer
 • Register Taxateur & schade-expert
 • Diamantexpert C.D.G.
 • Europees Gemmoloog E.G.
 • Edelsteendeskundige D.G.I.