Professioneel en deskundig advies
op maat

Maak nu een afspraak

Ambachtelijke Fairtrade trouwringen
… Met liefde gemaakt door Juwelier de Tijd

Maak nu een afspraak

Het grootste aanbod
… keuze uit duizenden ringen

Maak nu een afspraak

Gebruik onze designer
… en ontwerp jullie unieke trouwringen

Maak nu een afspraak

Actueel

Oogstrelend mooie designcollecties van Niessing

Traditie meets innovatie & design

Als je Niessing zegt, denk je: design, exclusief, tijdloos en een cadeau voor het leven. De signatuur van dit Duitse bedrijf is voor de kenner onmiddellijk herkenbaar. Oogstrelende collecties. Een mooi uniek sieraad is emotie, liefde op het eerste gezicht. Iets om te krijgen, te geven of jezelf cadeau te doen. Diverse iconische designklassiekers, waaronder de spanring, heeft Niessing de laatste decennia op haar naam staan.

 

Met Niessing winkels in Duitsland, Japan, Singapore en Korea zijn de collecties ook te koop bij geselecteerde juweliers. Juwelier de Tijd heeft de grootste collectie Niessing sieraden van Nederland. Met een groep klanten bezoeken we de fabriek en het atelier van Niessing in Vreden waar 120 mensen werken. Om te kijken, te voelen, te passen en te ervaren hoe een gepassioneerd team aan dit high-end juwelenmerk werkt en constant blijft innoveren.

 

Unieke goudtinten & platina

Tijdens onze rondleiding zien we hoe traditionele en innovatieve technieken hand in hand gaan en voor iedere klant een uniek sieraad van a tot z in eigen huis wordt gemaakt. Het gieten van goud en platina in de werkplaats tot het afwerken van sieraden op een andere afdeling. Tijdens het bezoek aan het atelier wordt naar hartenlust gepast en horen we, dat door speciale mengprocessen van edelmetalen Niessing tal van goudtinten-van rosewood tot ivory, sand gray of spring green- en platina juwelen in haar collecties heeft. Zij zijn daarmee wereldwijd uniek.

 

Iconische klassieker

Het sieradenmerk heeft een lange geschiedenis. In 1873 start Hermann Niessing een werkplaats voor religieuze sieraden, om begin 1900 als eerste de naadloze trouwring te ontwerpen. In de decennia daarna wordt Niessing wereldwijd een van de meest toonaangevende trouwringleveranciers. Eind jaren zeventig wordt de spanring gemaakt in een gelimiteerde oplage. De ring zet aan beide zijden druk op de diamant, zodat lijkt of deze zweeft. “Met open armen ontvangt de ring zijn geschenk’, zo wordt het door Niessing zelf omschreven. De ring is gebaseerd op een ontwerp van beeldhouwer Walter Wittek. Onder leiding van Ursela Exner, de kleindochter van de Niessing eigenaren, wordt de spanring gelanceerd en zal uitgroeien tot een iconische designklassieker.

 

Gepatenteerde spanring

De ring is verkrijgbaar in twaalf verschillende goudkleur varianten en gezet met een diamant, die door de druk van het edelmetaal wordt vastgehouden. Dit vereist een geheim productieproces, waardoor het edelmetaal een hogere dichtheid krijgt en het edelmetaal de benodigde spankracht. Voor de Niessing spanring worden gecertificeerde briljant geslepen diamanten met 57 facetten in verschillende kleuren en karaten gebruikt. Het zetten van de briljant wordt met een speciaal pincet gedaan. In 1981 worden de eerste spanringen in een oplage van 99 exemplaren op de markt gebracht en dit wordt een doorslaand succes. We zien en passen een van deze ringen, die inmiddels weer in het bezit is van Niessing. Van deze gepatenteerde spanring zijn er inmiddels meerdere modellen verkrijgbaar, van de Lucia, Heaven, Antares of Highend.

 

Meesterstuk

Op een van de werkbanken liggen de losse flinterdunne lamellen van de Mirage hanger. ‘A piece statement’ die meteen in het oog springt.  Ook een favoriet van Karena en Claudia van Juwelier De Tijd. Claudia draagt de oorbellen uit deze serie met een briljantje. Mirage betekent luchtspiegeling of fata morgana. Geïnspireerd op het fascinerende spel van licht en schaduw, architectuur en structuren van bladnerven, veren en libellevleugels. Uiterst gedetailleerd en doordacht. Kunst is altijd een inspiratiebron voor Niessing geweest en in 2019 presenteerden ze de spanring Bauhaus. Een hommage aan het 100-jarig bestaan van deze minimalistische kunststroming. Zoals met alle sieraden van Niessing: een meesterstuk.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar blogoverzicht

De zekerheden van Juwelier de Tijd

 • Rechtstreekse inkoop van de grootste trouwringen fabrikanten van Europa
 • Keuze uit duizenden modellen
 • Custom made, ontwerp zelf jullie droomringen
 • Gratis gravure aktie
 • Gratis verzekerd tegen diefstal (3 jaar)*
 • Maat garantie (Geldt niet voor alle modellen)
 • Ieder jaar gratis professionele reiniging en controle op zettingen
 • Levenslange garantie op materiaal en fabricage

Juwelier De Tijd

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Diploma's

 • Diamant gradueerder HRD
  »
  Hoge Raad Diamant Antwerpen
 • Europees gemmoloog EG
  »
  Federation of European Education in Gemmology
 • Art du bijou et du joyau
  »
  CFA Le Vigean
 • Joaillerie
  »
  CFA Le Vigean

Aangesloten bij

Gemmologisch Gilde Nederland
Waarborg Holland