Professioneel en deskundig advies
op maat

Maak nu een afspraak

Ambachtelijke Fairtrade trouwringen
… Met liefde gemaakt door Juwelier de Tijd

Maak nu een afspraak

Het grootste aanbod
… keuze uit duizenden ringen

Maak nu een afspraak

Gebruik onze designer
… en ontwerp jullie unieke trouwringen

Maak nu een afspraak

Actueel

Fairtrade gouden trouwringen - Op weg naar 100% duurzaamheid

Fairtrade gouden trouwringen en sieraden

Fairtrade gouden trouwringen van juwelier de Tijd

Op weg naar 100 procent duurzaamheid en een eerlijke prijs

Je bruiloft of verloving krijgt nét die speciale touch met de ringen van jullie dromen. Als specialist verlovings- en trouwringen hebben we de grootste collectie van de regio. In onze boutique kun je kiezen uit onder meer de uitgebreide collectie vervaardigd in ons eigen atelier van Fairtrade goud. Trouwringen staat symbool voor eeuwige verbintenis en hebben een zeer hoge emotionele waarde. Door het gebruik van Fairtrade goud worden jullie trouwringen gevoelsmatig nog waardevoller.

Juwelier de Tijd gebruikt dit gecertificeerde goud voor verlovings- en trouwringen. We zijn erkend door Max Havelaar om Fairtrade sieraden te vervaardigen. Bij de winning van dit goud wordt het milieu zo min mogelijk belast, gelden strenge veiligheidsreglementen en de mijnwerkers krijgen een eerlijke prijs.

 

Max havelaar logo

 

fairtrade-goud-trouwringen

Trouwringen van Fairtrade goud gemaakt door Juwelier de Tijd

De stichtingen Max Havelaar en Solidaridad zien erop toe, dat de import vanaf de mijn tot aan de verkoop aan de consument gecontroleerd wordt. Waarborg Holland in Joure voorziet de gouden sieraden van een Fairtrade stempel. Er is keuze uit gerecycled goud of voor Fairtrade en Fairmined goud. Dit goud wordt ook wel groen goud of goed goud genoemd.  De sieraden zijn hierdoor niet alleen onderscheidend in kwaliteit, maar ook in duurzaamheid en een groter bewustzijn.

 

Fairtrade goud trouwringen

Trouwringen maken is ons vak en onze passie. We streven ernaar om vanaf de schets tot het eindontwerp de juiste- en bewuste keuzes te maken. We hebben een collectie Fairtrade gouden trouwringen, maar kunnen ook volledig naar uw wens een Fairtrade gouden trouwring vervaardigen. Tevens maken wij bijpassende colliers, armbanden en oorbellen. De Fairtrade sieraden zijn niet alleen Fairtrade, maar ook Fairmined. Er wordt rekening gehouden met de manier waarop goud en diamanten zijn gedolven, zonder mens of milieu te schaden.

Fairtrade gouden trouwringen

 

Goud voor een eerlijke prijs

Goud wordt vaak onder slechte en illegale omstandigheden gedolven. Dit gaat ten koste van mens en natuur. Voor meer dan 16 miljoen mensen wereldwijd is dit de harde werkelijkheid, zij werken onder zeer slechte omstandigheden. Er is geen veiligheidsmateriaal aanwezig en er wordt zonder bescherming gewerkt, met giftige stoffen zoals kwik. Gevaarlijk voor de mijnwerkers en een ramp voor de natuur. Regelmatig storten mijnschachten in, het werk is loodzwaar en er wordt erg slecht uitbetaald. Veel mijnwerkers stoppen noodgedwongen vroegtijdig met het zware en zeer ongezonde werk, hierdoor kunnen zij hun gezin niet meer onderhouden.

 

Milieubewuster en veiliger

Op weg naar gezonder en veiliger werk voor de mijnwerkers, heeft het Fairtrade concept van Solidaridad de eerste stappen in de goede richting gezet met hun goudprogramma in Ghana. Dit Fairtrade programma houdt in dat kleinschalige goudmijnen milieubewuster en veiliger te werk gaan tijdens het goudwinningsproces. Onderdeel van het programma is dat de mijnwerkers een eerlijke prijs krijgen. De eigenaren van goudmijnen in Ghana zijn nu overtuigd om te kiezen voor Fairtrade en delven duurzaam en veilig. Deze drastische verandering beïnvloedt het leven van honderden mijnwerkers en hun gezin, zo ook het gezin van mijnwerker James. Dankzij de trainingen van Fairtrade heeft hij een nieuwe functie binnen de goudmijn. Hij is verantwoordelijk dat iedereen in en rondom de mijn zich aan strenge veiligheidsvoorschriften houdt. Ook dragen ze verplicht (hand)schoenen, helmen en stofmaskers. Door de kennis over te dragen en het opstellen van protocollen kunnen de gevaren en gezondheidsrisico’s verminderd worden. Voor ons als juwelier de Tijd voelt het als de beste keuze om daarom Fairtrade goud te gebruiken.

 

Fairtrade goud van James Blamefull - Ghana goudmijn

Bewaren

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Terug naar blogoverzicht

De zekerheden van Juwelier de Tijd

 • Rechtstreekse inkoop van de grootste trouwringen fabrikanten van Europa
 • Keuze uit duizenden modellen
 • Custom made, ontwerp zelf jullie droomringen
 • Gratis gravure aktie
 • Gratis verzekerd tegen diefstal (3 jaar)*
 • Maat garantie (Geldt niet voor alle modellen)
 • Ieder jaar gratis professionele reiniging en controle op zettingen
 • Levenslange garantie op materiaal en fabricage

Juwelier De Tijd

Doctor Hubernoodtstraat 34A
7001 DX Doetinchem (Gelderland)

Tel: 0314 39 20 66
info@juwelierdetijd.nl

tell-02

google_plus  youtube_2

Diploma's

 • Diamant gradueerder HRD
  »
  Hoge Raad Diamant Antwerpen
 • Europees gemmoloog EG
  »
  Federation of European Education in Gemmology
 • Art du bijou et du joyau
  »
  CFA Le Vigean
 • Joaillerie
  »
  CFA Le Vigean

Aangesloten bij

Gemmologisch Gilde Nederland
Waarborg Holland