Horloge kopen in Doetinchem? Bruno Söhnle Glashutte horloges

Op zoek naar een horloge in Doetinchem? Bekijk onze uitgebreide collectie Bruno Söhnle horloges aan de dr. Huber Noodtstraat in Doetinchem. Al ruim twee decennia worden Bruno Söhnle horloges vervaardigd in de horlogestreek Glashütte te Duitsland. Zwitserse quartz-, handopwind- en automaat uurwerk horloges worden er ‘veredelt’ tot een Glashütte horloge. Benieuwd

Geschiedenis van het Bruno Söhnle horloge

Bruno Söhnle maakt al sinds de vorige eeuw hoogwaardige horloges in de welbekende Duitse horlogestreek Glashütte. De kunst van het vervaardigen van horloges
maakt al meer dan een halve eeuw uit van de familiegeschiedenis. Voor Bruno Söhnle was 2 mei 1957 de dag dat hij begon met het maken van precisie-horloges.
Toentertijd waren mechanische horloges de standaard. In 1960 en 1970 werden de nieuwste technologieën al door Bruno Söhnle gebruikt voor het vervaardigen
van horloges. Hiermee werd een nieuwe standaard geïntroduceerd voor precisie quartz-horloges. Hierdoor is de naam Bruno Söhnle al meer dan 50 jaar een
begrip in de Duitse horloge-industrie. Het voormalige Assmann-Haus in Glashütte in Saxony is zowel een productie als ontwikkelingscenter voor hoogwaardige
uurwerken van Bruno Söhnle door gekwalificeerde specialisten.

 

Duitse kwaliteitshorloges uit Glashütte

Alle Bruno Söhnle horloges hebben aan de buitenkant het Glashütte logo. Dit logo verzekert u van bewezen Duitse kwaliteit van het uurwerk. Bij het vervaardigen van de kast voor de horloges wordt enkel hoogwaardig roestvrij staal gebruikt. Het 316L staal wordt gekarakteriseerd door zijn hardheid, laag nikkel gehalte en hoog draagcomfort.Saffier is een van ‘s werelds meest harde typen kristallen voor horloge glazen. Door de hoge straalafbreking zorgt dit kristal er voor dat de wijzer altijd oplicht waardoor het aflezen van de tijd veel gemakkelijker is. Saffier kristal is tevens extreem krasbestendig. Hierdoor is uw horloge altijd beschermt tegen krassen.Superieure waterresistentie en hoge impactresistentie zijn nodig voor een horloge voor alledaags gebruik. Bruno Söhnle horloges zorgen ervoor dat dit wordt bereikt door schroefkronen op de meeste modellen. De kroon wordt vastgeschroefd in de kast waardoor de kast aanzienlijk waterbestendiger is.

Horloges met quartz uurwerk

Bruno Söhnle horloges vertellen niet alleen de tijd met de precisie van het quartz uurwerk, maar combineren schoonheid en perfectie bij elk ontwerp waardoor elk moment dat u de tijd afleest een speciaal moment wordt. De kunst van de horlogeontwerpen om van elk moment een speciaal moment te maken ontstaat door gebruik te maken van klassiek design en te concentreren op de essentiële onderdelen met oog voor detail. Het hart van elk Bruno Söhnle horloge is het Swiss Ronda quartz uurwerk, verfijnd in Glashütte te Duitsland. Het verzekerd u van absolute precisie en kan een numerieke of teruglopende kalender bevatten of zelfs een tweede tijdzone.

 

Horloges met automaat uurwerk

Traditie en vooruitgang – zijn de twee principes van het Bruno Söhnle atelier dat is opgericht meer dan tien jaar geleden. In het voormalige Assmann-Haus heeft Bruno Soöhnle de productie en ontwikkeling gehuisvest. Het afgelopen decennium heeft hier de productie van hoogwaardige kwaliteit en precisie horloges met aangepaste quartz uurwerken plaatsgevonden. Zeven jaar geleden heeft de productie van het eerste Mechanik-Edition horloge voor roerig in de horloge-industrie gezorgd. Hierna is er een collectie van in eerste instantie totaal vier modellen ontwikkeld met verschillende wijzers. Tot nu toe is deze collectie zeer succesvol geweest in de markt waardoor de collectie is
uitgebreid met meer modellen. De beweging van het automatische uurwerk is gebaseerd op Zwitserse technologie. Alle onderdelen van het   uurwerk worden in Glashütte vervaardigd en verfijnd in onze horloge-workshop. De rotor, dit is de automatische drive voor de precisie bewegingen, is door Bruno Söhnle hemzelf ontwikkeld.

 

Juwelier De Tijd exclusief dealer van horlogemerk Bruno Söhnle

Juwelier De Tijd exclusief dealer van horlogemerk Bruno Söhnle

Ruim tien jaar is Juwelier De Tijd dealer van het Duitse merk Bruno Söhnle. Karena Rothuis: “We hebben een met zorg samengestelde dames- en herencollectie handgemaakte opwindbare en mechanische horloges. Ze zijn vervaardigd uit hoogwaardig edelstaal met saffierglas en een Zwitsers precisie-uurwerk. Stijlvol, klassiek met een luxe en tijdloze uitstraling waar de gepassioneerde horlogeliefhebber zeker voor valt.”

De eigenaresse van de Doetinchemse juwelierszaak bezocht pasgeleden het bedrijf in het Duitse Glashütte. De bakermat van de horloge-industrie. “De productie en de ontwikkelingsafdeling van het familiebedrijf zijn gevestigd in het historische Assmann-Haus. Het is fantastisch om te zien hoe deze specialisten met meer dan 50 jaar ervaring, de kunst van het horlogemaken beheersen.”

Limited edition

“Bruno Söhnle is door de consument en vakjury’s bekroond met diverse prijzen. Model Stuttgart bijvoorbeeld voor de beste prijs-kwaliteit verhouding. De horloges zijn verkrijgbaar vanaf € 200 (quartz) tot € 2500. Dit jaar zijn er twee mooie limited editions in een oplage van 250 uitgebracht: een herenhorloge met een witte wijzerplaat of grijze wijzerplaat.”

 

 

 

 

 

 

Horloge – Juwelier Doetinchem Söhnle Glashütte horloges – Duitse perfectie

Al ruim twee decennia worden Bruno Söhnle horloges vervaardigd in de horloge -streek; Glashütte te Duitsland. Zwitserse quartz-, handopwind- en automaat uurwerk horloges worden er ‘veredelt’ tot een Glashütte horloge.

Er worden uitsluitend de beste materialen gebruikt; edelstaal, goud, saffierglazen, schroefkronen en rundlederen banden.

De veelzijdige collecties van het gerenommeerde familiebedrijf zijn echte kunstwerken met een superieure afwerking en technische perfectie. Kom eens langs onze juwelier in Doetinchem om de veelzijdige collectie te bekijken.

Klik hier om de collectie te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horloges en de waterdichtheid

Misschien overweegt u de aanschaf van een horloge, of bent u gewoon geïnteresseerd in de achtergronden van dit vernuftige stukje techniek dat de tijd aangeeft. Wat uw beweegredenen ook mogen zijn, deze folder zal u de nodige informatie en tips verschaffen.

Wat is tijd?

Tijd is belangrijk in ons dagelijks bestaan. De moderne mens benut zijn dag vaak tot op de minuut en het horloge peelt daarbij een cruciale rol. Polshorloges zijn in vele prijsklassen en uitvoeringen. Van enkele tientjes voor een kunststof exemplaar tot zeer hoge bedragen voor een exclusief model, gemaakt van edelmetaal. Het woord horloge komt van het Latijnse ‘horologium’ dat letterlijk ‘tijdzeggen’ betekent. In de wereld van ‘de tijd’ worden vaak vaktermen gebruikt. De meest voorkomende hebben we voor u op een rijtje gezet.

Mechanisch horloge

Een mechanisch horloge functioneert door middel van het klassieke ‘opwindmechanisme’. Dit type horloge leek even op de achtergrond te raken door de komst van nieuwere technieken, maar is inmiddels bezig met een comeback. Het is raadzaam een mechanisch horloge iedere dag rond dezelfde tijd op te winden. Doe dit bij voorkeur in de ochtend.

Automatisch of zelfopwindbaar horloge

Het automatische horloge windt zichzelf op door de beweging van de pols van de drager. De armbewegingen laten een gewichtje roteren waardoor een veer wordt opgewonden.

Kwartshorloge

Kwartshorloges worden gevoed door een batterij. Deze batterij stuurt elektronische impulsen door een synthetisch kristal en zorgt ervoor dat er een beweging per seconde wordt doorgegeven aan het uurwerk. Kwartshorloges geven de tijd met sublieme precisie weer. Een batterij gaat, afhankelijk van het soort horloge, een tot vijf jaar mee.

Chronograaf

Een chronograaf geeft de tijd aan in tienden van een seconde. Chronografen worden gebruikt om snelheid, afstand of hoogt te meten. Er zijn speciale modellen voor piloten, astronauten, parachutisten en zelfs voor blinden. De meeste chronografen zijn water-, stof-, wind- en shockproof.

Analoog en digitaal

De termen ‘analoog’ en ‘digitaal’ hebben betrekking op de wijze waarop een horloge de tijd weergeeft. Een horloge met wijzers wordt ‘analoog’ genoemd, een ‘digitaal’ horloge vertaalt de tijd in vier cijfers.

Kristal- en saffierglas

Kristalglas is harder dan gewoon mineraal- of vensterglas. Saffierglas is het sterkste, helderste en meest duurzame horlogeglas dat er is. Saffierglas is ook bij intensief gebruik zeer krasbestendig.

De tijd schrijft geschiedenis

De oudste techniek die de mens toepaste om het verloop van de tijd te meten, was het plaatsten van een stok in de grond. Door de beweging van de aarde rond de zon verschoof de schaduw van de stok en zo diende deze als de wijzer van een primitieve klok. Dergelijke zonnewijzers bleven in allerlei variaties eeuwenlang in gebruik. Later kwamen er waterklikken, zandlopers en kaarsen met tijdsaanduidingen. In de middeleeuwen verschenen de eerste mechanische klokken. Berichten over de eerste polshorloges dateren van 1571. Toen kreeg Koningin Elizabeth I van Engeland een horloge cadeau, een hoogst exclusief en kostbaar geschenk, dat echter natuurlijks accuraat mocht heten. Het vak van uurwerkmaker kwam echt tot bloei in de Gouden Eeuw omdat zeevaart en astronomie behoefte hadden aan nauwkeurige tijdmeting.

In de achttiende eeuw was het zakhorloge een gewild sieraad voor mannen. De horloges uit deze periode waren versierd met taferelen of Bijbelse voorstellingen. Het uurwerk werd toen nog opgewonden met een sleutel. Halverwege de negentiende eeuw verschenen er horloges op de markt waarvan het uurwerk met een knopje, de ‘kroon’ kon worden opgewonden. Het polshorloge is een nieuwkomer en is pas in de loop van deze eeuw ingeburgerd.

Het horloge van vandaag

De komst van het kwartsuurwerk in de jaren zeventig van deze eeuw veroorzaakte een revolutionaire omwenteling in de geschiedenis van het horloge. Niet alleen werkte het uurwerk heel eenvoudig door het gebruik van een batterij, het werkte ook heel nauwkeurig met een afwijking van slechts een enkele seconde per maand. Vandaag is het vakmanschap waarmee horloges vervaardigd worden tot ongekende hoogte gestegen. Moderne horloges kunnen vaak veel meer dan alleen de tijd aangegeven; ze kunnen hun eigenaar herinneren aan een afspraak, fungeren als wekker, ze vermelden bijvoorbeeld datum en maandstand en kunnen in sommige gevallen zelfs de hartslag van hun drager in de gaten houden. En al deze bijzondere eigenschappen worden door ontwerpers telkens weer gevat in hoogstandjes van vormgeving. Zodat uw horloge behalve zeer praktisch ook nog heel mooi is.

Modische tijden

Bijna iedereen bezit tegenwoordig wel een horloge. Door het overweldigende aanbod in alle prijsklassen, bezitten veel mensen zelfs een kleine ‘collectie’, zodat ze bijvoorbeeld tijdens het sporten een ander klokje kunnen dragen dan op een avondje uit. Horloges kunnen ieder kledingbeeld completeren en zijn in alle denkbare stijlen te koop. Van tijdloos klassiek tot ecologisch verantwoord of dynamisch sportief, er is altijd wel een horloge te vinden dat uw persoonlijkheid kan onderstrepen. Designhorloges, sporthorloges, juweelhorloges (met edelstenen en/of parels) armbandhorloges, merkhorloges en collectors items.

De aanschaf van een horloge

Wanneer u de aanschaf van een horloge overweegt voor uzelf, of als cadeau voor iemand die u lief is, dan investeert u in duurzame schoonheid. Bij een dergelijke aankoop is het van belang dat u het juiste advies ontvangt. De Tijd is daarvoor de aangewezen persoon.

Onderhoud van uw horloge

  • Wind een mechanisch horloge altijd op in de richting van de klok. Haal het horloge daarbij van uw pols om het mechaniek zo min mogelijk te beschadigen.
  • Ool al is uw horloge ‘shockproof’, bescherm het altijd tegen harde stoten en schokken. Stel het ook niet bloot aan extreme temperatuurwisselingen. Lef uw horloge bijvoorbeeld niet regelrecht van uw pols op een koud marmeren blad.
  • Als het glas van uw horloge breekt of barst, laat het dan vervangen. Zelfs door een kleine barst in het glas kunnen stof en vocht binnendringen en het binnenwerk beschadigen.
  • Laat de batterij van uw horloge direct vervangen wanneer hij leeg is. Lege batterijen kunnen lekken en dat is desastreus voor het uurwerk.
  • Vooral mechanische horloges bevatten bewegende onderdelen. Die delen worden gesmeerd met een bijzonder soort olie. Het is aan te raden uw horloge elke twee tot drie jaar te laten reinigen en eventueel van nieuwe olie te laten voorzien.
  • Vooral mechanische horloges bevatten bewegende onderdelen. Die delen worden gesmeerd met een bijzonder soort olie. Het is aan te raden uw horloge elke twee tot drie jaar te laten reinigen en eventueel van nieuwe olie te laten voorzien.
  • Probeer nooit uw horloge zelf te repareren. Het uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen en het openen van een horlogekast kunt u dan beter overlaten aan een deskundige.
  • Tenzij bij aankoop duidelijk is vermeld dat uw horloge waterdicht is, is het verstandig om uw polshorloge niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ook het dragen aan een vochtige pols wordt afgeraden. Komt er toch water of condens in uw horloge, ga der dan mee naar uw juwelier of goudsmid, ook als het uurwerk het nog doet. Vocht veroorzaakt roest en roest kan uw horloge ruïneren.

Hoe waterbestendig is uw horloge?

Een horloge wordt gemaakt van verschillende onderdelen. Voor de waterdichtheid van een horloge is een aantal componenten van groot belang. De constructie van de kast van het horloge, afdichting van het glas, de achter deksel, de kroon en/of de drukkroppen en de conditie van de verschillende rubbers en pakkingen die alle openingen van de kast moeten afdichten.

Wat het horloge waterdicht maakt zijn:

  • De pakkingen, gemaakt van rubber, nylon of teflon, beschermen de kast tegen indringend vocht of damp bij het glas, het achter deksel en de kroon.
  • Het materiaal van de kast moet stevig genoeg zijn om waterdruk te weerstaan zonder te vervormen.
  • Een kroon die vastgeschroefd kan worden zodat stoten tegen de kroon geen nadelige gevolgen heeft voor de waterdichtheid en een extra afdichting verzorgt.

De verschillende gradaties van waterdichtheid van een horloge zijn:

  • 3 atm. – waterresistant – 30 meter: Bestand tegen regen, opspattend water en tijdens het handen wassen.
  • 5 atm. – waterresistant – 50 meter: geschikt om mee te douchen of mee te zwemmen aan de oppervlakte van het water.
  • 10 atm. – waterresistant – 100 meter: geschikt voor de meeste vormen van watersport waaronder snorkelen.
  • 20 atm. – waterresistant – 200 meter: geschikt voor alle vormen van recreatie duiken maar niet dieper dan 40 meter.
  • 100 atm. – waterresistant – 1000 meter: gemaakt voor diepzeeduiken.

Een bar staat gelijk aan 10 meter waterdruk. Zo is dus 5 bar gelijk aan 50 meter of atm. De waterdichtheid van uw horloge dient u om de twee à drie jaar te laten controleren. Of wanneer de kast open geweest is voor bijvoorbeeld een reparatie of batterij wissel.

×